Pasqua, een familiebedrijf dat sinds 1925 rondom Verona in Veneto werkt, maakt inmiddels ook wijnen in andere delen van Italië. Onder andere in Puglia, in de kuit van de laars, ontdekte Pasqua de mogelijkheden om frisse, fruitige, toegankelijke wijnen te maken. Zoals deze Chardonnay. De wijngaarden liggen niet ver van de kust en profiteren van de verkoelende zeewind. De combinatie van de warme zon en frisse wind zorgt ervoor dat de fruitige aroma’s en de fijne zuren behouden blijven. Pasqua heeft veel kennis, tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van de technieken in zowel de wijngaard a ls de kelder. Die investering heeft bijgedragen aan de kwaliteit van de wijnen. En die is goed. De Chardonnay is fris, fruitig, evenwichtig en opwekkend met een milde afdronk. Mooi en makkelijk.
Extra informatie
Fris, fruitig, mild en makkelijk. Een Chardonnay zonder houtlagering waarin de ronde romigheid en een subtiele zwoele (vanille)toon van de zongerijpte druif zelf komt. Toegankelijk en ingetogen, vol en elegant met een opwekkende afdronk.